mandag den 28. oktober 2013

Nye smykker til Majadivineshoppen

BARSEL!

Forrige fredag begyndte min meget tiltrængte barsel. At være højgravid samtidig med at have en lille soon-to-be 2-årig, er ikke nemt - især efter en lang arbejdsdag. Så det er SKØNT at kunne slappe en smule af i hverdagen inden min søde datter kommer hjem fra dagplejen :)

Min første barsels uge er brugt til diverse småprojekter rundt i huset, barselsbesøg af et par veninder og afslapning i sofaen ;)

Min søde mand Søren har hjulpet med at hænge et par billeder op - jeg synes at hjemmet trængte til et "pift" af noget nyt.

I køkkenet har vi sat disse tre billeder op:





Og i soveværelset har vi arrangeret en form for collage med forskellige billeder og citater. Jeg er blevet ret glad for resultatet :)





I dag har jeg lavet lidt nye smykker til shoppen - håber du har lyst til at kigge forbi. Det kan du bl.a. gøre ved at trykke her.

Imellemtiden kan du se et lille preview her:





Inspirationen til disse smykker er fundet på forskellige blogs (bl.a. Anelagoni) og Pinterest.

Håber I alle nyder efteråret trods en dag med storm og regn :)


mandag den 14. oktober 2013

Færdiggørelse af småprojekter på symaskinen

5 arbejdsdage tilbage - og så går jeg på barsel!
Jeg glæder mig rigtig meget til;

at kunne slappe af på sofaen inden Maja kommer hjem fra dagpleje og skal nusses om til hverdag
at kunne komme i gang med nogle af mine 10.000 projekter & ideer
at kunne få gjort ordentlig rent i hytten (dette er især en gravidting - jeg er kommet til "nesting" perioden") :)
at kunne nyde efteråret, få lidt mere frisk luft og motion
at kunne glæde mig til / og forberede mig på mentalt, at der snart skal være to børn i huset ;)


Vi har lige overstået en dejlig weekend, med bl.a. fejringen af min bettebrors fødselsdag. Maja var SÅ sød, glad og eksemplarisk - en sand fornøjelse af have med i byen og det var bare SKØNT ;)
Bagefter smuttede vi en tur i skoven og så på dådyr. Maja kunne garanteret få FLERE TIMER til at gå der ;) Søren og jeg blev enige om, at næste gang går det til Dyrehaven i Århus - Her er der lidt flere dådyr, der er lidt mere "snaksalige" og de må fordres ;)   -   I lørdags foregik skovturen ved Fladbro Skov nær Randers.

Søndag blev det til lidt forskelligt kreativt, bl.a. græskarudskæring. Majas interesse i dette var dog ikke enorm. Den bliver nok større, som hun bliver ældre.
Derefter lod vi hende lege med papir, pensler og "børnemaling". Dette var et hit og hun fik laaaang tid (og masser af papir) til at gå med hendes kreationer. Farverne blev blandet godt og grundigt, og alle billederne har nu en grønlig/brunlig farve - Ren efterårsstil! Hun må have været inspireret af skovbesøget dagen før ;)

Jeg fik færdiggjort hele 3 syprojekter søndag - to som jeg bare manglede finish på og et "helt nyt" projekt.

Det "nye" projekt var et nyt betræk til en gaaammel varmepude. Denne havde et alt for stort (og ikke særlig kønt) pudebetræk om sig. Jeg fik syet dette istedet:



For et par indslag siden på bloggen nævnte jeg, at jeg havde syet en nederdel til Maja i bedste Badelma Badutski stil. Denne nederdel blev desværre alt for lang, men i går søndag blev den forkortet og burde nu kunne passe Maja :)





 

Jeg synes faktisk den blev meget sød og er godt tilfreds med resultatet - taget i betragtning af det er første "beklædningsdel" jeg syr.

Derudover har jeg (stærkt inspireret af Monsterscircus) lavet et omslag til en ganske almindelig notes bog.

Jeg har syet omslaget i filt og påsyet en læderstjerne - Tja helt lige er sygningen vist ikke, men all-in-all blev resultatet nu udmærket :)





Hvis du er blevet inspireret til at lave dette omslag eller noget lignende, så kig lige forbi Monsterscircus, via linket - hun er super kreativ ;)

Rigtig god (omænd lidt på forhånd) Halloween til jer alle sammen :)


Happy Halloween



fredag den 4. oktober 2013

Mums en lækker drømmekage :)

Nøøj en god idé jeg fik i går aftes. Jeg var lækkersulten - go figure ;)
Maja og jeg var alene hjemme - og efter aftensmaden spurgte jeg hende om vi skulle lave en kage, og hun sagde straks "ja" :)

Hun er så småt begyndt at blive rigtig glad for at hjælpe mig i køkkenet med kagebagning og aftensmadslavning, og det er bare SÅ hyggeligt!

I går lavede vi en lækker lækker drømmekage. Ideen / Inspirationen har jeg fundet ved Cute Carbs, men jeg har dog lavet lidt om på ingrediensene (med succes) så læs med her hvis du tænker på at lave en lækker kage til kaffen :)


Drømmekage


Opskrift på drømmekage:
  • 250 g mel
  • 50 g smør
  • 200 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
Sådan gør du:
Pisk æg, vaniljekorn og sukker til en luftig masse
Vend mel og bagepulver i æggemassen
Rør groftrevet marcipan i dejen
Varm mælk og smør op i en gryde – lad det afkøle lidt og rør det forsigtigt i dejen
Bag kagen i en springform (26 cm) ved 200 grader i 20 min. Mens kagen er i ovnen, kan du gå i gang med kokosmassen
Kokosmassen:
  • 150 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 60 g mørk farin
  • 200 g rørsukker
  • 1 spsk kakao
  • 1/2 dl mælk
Sådan gør du:
Bring smør, kokosmel, brun farin og mælk til kogepunktet under omrøring
Tag kagen ud af oven efter 20 minutter og fordel kokosmassen over kagen. Bag drømmekagen i yderligere 5 minutter ved 225 grader.

And Enjoy ;)

Grunden til at min opskrift blev anderledes end Cute Carbs' var, at jeg ikke havde nok brun farin. Jeg måtte derfor tænke alternativt - og det blev til rørsukker. Da jeg varmede kokusmassen blev den dog alt for lys ifølge min mening, og derfor tilføjede jeg kakaoen - Det blev den absolut ikke ringe af ;)

Maja var en sød og dygtig hjælper, som hjalp med at hælde ting i dejen, piske æg & sukker og røre rundt med en ske. MEN da jeg sagde "så skal vi have kakao i", så mente hun at det betød kakaomælk til hende ;)
- Det fik hun og så var der ikke mere hjælp fra hende, kun hyggeligt samvær og kakaonydelse, som åbenbart er bedst med en ske ;)





The six-second kiss

I går havde jeg en skøn fridag, som jeg delte med en fantastisk veninde. Vi havde sy-date, så jeg medbragte symaskinen og forsøgte at producere en sød lille nederdel til Maja i bedste "badelma-badutski" stil.
På hendes instgram profil har hun lagt et billede af en sød lille nederdel op - og det var netop sådan én jeg forsøgte mig med i går. Taget i betragtning at det var første rigtige stykke tøj jeg prøvede at sy på maskinen (har endnu kun turdet at forsøge mig med puder), synes jeg selv at resultatet blev ret godt - Dog ALT for stor til Maja, så enten må den gemmes til senere eller syes lidt kortere ;) (Det skulle være en smart kort en med leggins under - men denne vil nok ramme gulvet når hun får den på, haha)

Hvis den bliver syet kortere lover jeg at poste et billede snarest ;) Hvis du vil se noget af alt det smarte min veninde syer/kreerer så tag et kig på hendes blog her: "Nicolivia".

Nå men tilbage til min overskrift "the six-second kiss". På veje i bilen hørte jeg i radioen om et "nyt fænomen"/et omtalt emne i USA - Nemlig "the six-second kiss".

I al sin enkelhed går det ud på at man bør fokusere på, mindst én gang om dagen, at give sin partner/sin elskede et kys varende (mindst) 6 sekunder.

Det indslag ramte mig - for efter jeg er blevet mor OG gravid er jeg blevet ALT for dårlig til at give min dejlige kærste et "tantekys" - Altså et alt for flygtigt kys, som føles lidt "bare fordi det skal vi jo". Og det er jo SLET ikke meningen og SLET ikke min hensigt.

Jeg elsker at kysse min søde kæreste og har nu sat mig for at gøre det oftere!!

Han skal ikke glemmes blot fordi jeg har fået endnu en at kysse i mit liv (min dejlige datter), og jeg pt deler min krop med et lille væsen, som også glæder sig til at komme ud og få del i al denne kysseri og kram ;)

Så en opsang til mig og et råd til alle der læser mit indlæg:

Kys (eller i hvertfald husk at vise kærlighed) til den/dem du elsker, holder af og har kær i dit liv :)