fredag den 5. december 2014

Nem juledekoration til små børnefingre & pebernøddebagning

Maja's tålmodighed er så minimal, at den er nærmest ikke eksisterende. Derfor skal alt virkelig forberedes og tilrettelægges før hun skal involveres i f.eks. madlavning eller kreative sysler.

Faktisk vil hun vildt gerne involveres og være en del af stort set alt vi (jeg) laver. Hvis jeg begynder på aftensmaden går der under to sekunder før hun står parat og siger "må jeg hjælpe dig mor?", men hvis der så går mere end to sekunder yderligere før jeg har noget konkret hun kan få i hænderne er hun igen forduftet...

Men det er vildt hyggeligt når det rent faktisk lykkedes at fastholde hendes interesse og "hjælp" :)
For et par weekender siden tog jeg Maja og min morfar en tur ned for at vise min morfar Majas børnehave (Maja starter i naturbørnehave i januar).

Derefter smuttede vi ind i skoven for at samle bøg. Vi fik samlet en god pose og smuttede hjem for at hygge med varm kaffe, småkager, stearinlys, de indsamlede bøg  og en klump ler. Alt materiale var indsamlet og vi var derfor klar til at Maja kunne lade kreativiteten få fuld los.

Hun synes også det var hyggeligt og sjovt, altså lige indtil hun pludselig mistede interessen ;) Hun fik lavet to søde fyrfadslysestager i fint efterårs/vintertema.

Det er en nem, hurtig og hyggelig aktivitet, hvis du mangler inspiration til aktiviter for de mindste børn. Samtidig handler det om både; natur, være udenfor, hygge inde og en smule finmotorik - it has it all :)

Du skal blot bruge:

  • Bøg
  • Ler
  • Fyrfadslys
  • "underlag til ler" (Jeg brugte et fint stykke pap i gul farve)
De blev faktisk rigtig søde og Maja synes det var en hyggelig aktivitet sammen - især pga. fuld opmærksomhed fra sin mor, mormor og oldefar :)

En anden super idé til at være kreativ med (utålmodige) børn er pebernøddebagning.

Min mor var så sød at have en færdigblandet dej (Finax) til pebernødder med til Maja og jeg i en weekend, hvor far ikke var hjemme. Som sagt kan det være noget svært at fastholde majas interesse længe, så derfor var en færdigblandet dej, som kun skulle have vand tilføjet en genial íde.

Maja var ikke heeelt så god til at får pebernødderne runde, men synes det var sjovt at rulle og trykke dem flade. Jeg fandt hurtigt nogle udstikkere frem og så kom der rigtig gang i bagningen.
Mums hvor de smager og huset blev fyldt af den sødeste juleduft.

Hvis du ellers vil bage med små børn er banditboller helt genialt - nemt, sjovt og lækkert!

Hos Rappedikke kan du også se et indlæg om netop Finax småkageblanding.

2 kommentarer:

  1. Hvor hyggeligt, Lil. Elsker at du gang på gang tager udfordringen op med at involvere til trods for en aktiv bette pige. Hatten af for dig 👍

    SvarSlet
  2. Tak søde Tina, det er jo også hyggeligt at involvere børnene - og forhåbentlig med tiden bliver Maja også bedre til det ;)

    SvarSlet