fredag den 10. januar 2014

Karameller & Saltmandler

Godt nytår ;)

Så er det hverdag igen (yes I know - det har det været i noget tid, men det er først nu jeg lige har fået mig taget sammen til at skrive på bloggen).
Det var en god og hyggelig juleferie for alle parter, men vi trængte alle til hverdag - ikke mindst Maja, som pludselig har reageret enormt meget på sin storesøster rolle… Hun forguder sin søster og er SÅ sød ved hende - altså har hun ikke forstået at det er "Ida's skyld" at mor ikke har så meget tid til hende som før. Maja har været meget pyldret og morsyg, og at vi har været så meget sammen i ferien har nok kun forværret det.

Nytårsaften gik udover al forventning. Vi havde besøg af et dejligt vennepar og deres to børn. de kom allerede om formiddagen, så børnene havde hele dagen til at hygge og pjatte og de tre største gik næsten omkuld da de ramte puden allerede kl 19.00. Det gav os voksne (og Ida) tid til at hygge med god mad og hyggesnak resten af aftenen ;)

I denne weekend kommer farmor & farfar på besøg. De har faktisk kun set Ida i julen til en julefrokost, så her er det "rigtige" barselsbesøg. I den forbindelse fejrer vi fødselsdag på søndag for Maja (fødselsdag den 16. januar) og Søren (fødselsdag den 15. januar).

Nu da farmor & farfar kommer skal de have en lille forsinket julegave ;) Farmor ønsker sig de krus jeg malede "de 4 årstider"på, så dem får de sammen med et maleri Maja har lavet og hjemmelavede karameller & Saltmandler.

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede gaver ;)

Lækre karameller & saltmandler


Opskrift på karameller

  • 1/2 l piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukose sirup

Alle ingredienser koges indtil karamellen er godt gylden og meget tykflydende.
Husk at rør i den med jævne mellemrum. Karamellen er først færdig når den slipper bunden. 
Hvis du bruger et termometer så skal karmellen være minimum 135 grader.

Herefter hælder du karamelmassen i en beholder - gerne med olieret bagepapir, så massen nemmere slipper igen. Lad herefter massen stå i minimum 4-5 timer - gerne natten over og du kan herefter skære den i mundrette bidder ;)


Opskrift på saltmandler

  • 250 g mandler
  • 6 spsk salt
  • 2 dl vand

Salt og vand bringes i kog. Herefter fjernes gryden fra varmen og mandlerne hældes i. Lad mandlerne stå i vandet i 30 minutter. Bag herefter i ovnen ved 180 grader i 15-18 minutter. 

Rigtig god weekend til Jer alle ;)Ingen kommentarer:

Send en kommentar