torsdag den 13. juni 2013

Nougatmuffins med Daim krymmel ;)

Så er der lidt til den søde tand igen. Søren mener at disse muffins er i top 3 over alle de kager jeg nogensinde har lavet, så det må man da kalde en opfordring til at prøve disse!!

De er meget søde, men smager fantastisk!

Inspirationen fandt jeg hos CookieCrumble, men hendes opskrift er ikke fuldt fuldstændig, nedenstående er bl.a. med min egen glasur og med daim på toppen ;) (Daim gør ALT bedre!!) ;)


  

 Opskrift til ca. 18 stk.
  • 2 æg
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl. olie
  • 250 g. creme fraiche
  • ½ dl. æblejuice
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • + 150 g. nougat, i små tern

Kakaoglasur (min egen opfundne glasur)
  • 125 g flormelis
  • 40 g smør, stue temperatur
  • Lidt sødmælk
  • Kakao pulver (på slum)
  • Daim ;)

Nougatmuffins


Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og lys masse. Tilsæt herefter olie, creme fraiche og æblejuice, alt imens der røres rundt i massen.
Tilsæt hvedemel melet lidt efter lidt, og kom til sidst bagepulveret i. Sørg for, at du ikke rører for meget i dejen herefter. Skær nougaten ud i små tern, og kom de første 100 g. ned i dejen, og vend dem forsigtigt rundt i dejen. Vend dejen op i muffinformene og drys så de sidste 50 g. nougat ud på toppen af de ubagte kager. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10-12 minutter og placer dem herefter på en bagerist til afkøling.

Muffin inden glasur


Kakaoglasur:

Pisk flormelis, kakao og smør, til alt er godt blandet. Hæld langsomt mælken i. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver glasuren.
 



Nougatmousse (glasuren fra CookieCrumble - ikke den jeg brugte):
  • 4 dl. fløde
  • 100 g. blød nougat
  • 2 blade husblas
Start først med at lave nougat moussen, da denne skal have lov at sætte sig på køl. Udblød husblassen i koldt vand og smelt nougaten over vandbad. Smelt så husblassen ned i den smeltede nougat og lad det køle lidt af. Pisk imens fløden til skum og vend så den afkølede nougat/husblas blanding i. Stil på køl, og lad den sætte sig.

2 kommentarer:

  1. De lyder for gode til ikke at sætte tænderne i... MUMS!!!

    SvarSlet
  2. De forsvandt også allesammen meget hurtigt ;)

    SvarSlet