De er meget søde, men smager fantastisk!
Inspirationen fandt jeg hos CookieCrumble, men hendes opskrift er ikke fuldt fuldstændig, nedenstående er bl.a. med min egen glasur og med daim på toppen ;) (Daim gør ALT bedre!!) ;)
Opskrift til ca. 18 stk.
- 2 æg
- 150 g. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 dl. olie
- 250 g. creme fraiche
- ½ dl. æblejuice
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- + 150 g. nougat, i små tern
Kakaoglasur (min egen opfundne glasur)
- 125 g flormelis
- 40 g smør, stue temperatur
- Lidt sødmælk
- Kakao pulver (på slum)
- Daim ;)
Nougatmuffins
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og lys masse. Tilsæt herefter olie, creme fraiche og æblejuice, alt imens der røres rundt i massen.
Tilsæt hvedemel melet lidt efter lidt, og kom til sidst bagepulveret i. Sørg for, at du ikke rører for meget i dejen herefter. Skær nougaten ud i små tern, og kom de første 100 g. ned i dejen, og vend dem forsigtigt rundt i dejen. Vend dejen op i muffinformene og drys så de sidste 50 g. nougat ud på toppen af de ubagte kager. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10-12 minutter og placer dem herefter på en bagerist til afkøling.
Muffin inden glasur |
Kakaoglasur:
Pisk flormelis, kakao og smør, til alt er godt blandet. Hæld langsomt mælken i. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver glasuren.
Nougatmousse (glasuren fra CookieCrumble - ikke den jeg brugte):
- 4 dl. fløde
- 100 g. blød nougat
- 2 blade husblas
Start først med at lave nougat moussen, da denne skal have lov at sætte sig på køl. Udblød husblassen i koldt vand og smelt nougaten over vandbad. Smelt så husblassen ned i den smeltede nougat og lad det køle lidt af. Pisk imens fløden til skum og vend så den afkølede nougat/husblas blanding i. Stil på køl, og lad den sætte sig.
De lyder for gode til ikke at sætte tænderne i... MUMS!!!
SvarSletDe forsvandt også allesammen meget hurtigt ;)
SvarSlet