Jeg bliver nemt inspireret af deres lækre madretter, spændende opskrifter og appetitvækkende billeder. For tiden finder jeg mest inspiration til vores egen husholdning på disse blogs: valdemarsro.dk & cutecarbs.com!
Jeg må dog indrømme, at jeg især forelsker mig i de usunde kage&slik opskrifter, så når madplanen skal kreeres er jeg ikke mange skridt nærmere ... ; )
Forleden lavede jeg en ret jeg før har lavet: Pande med rødløg & kylling. Jeg har i tidernes morgen fundet opskriften på Arla's hjemmeside
Pande med kylling & rødløg |
Jeg lavede dog nogle småting om undervejs, here is what I did:
Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Lad halvdelen af smøret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg løg og rosiner i ca. 2 min. Tilsæt fløde, æblejuice, paprika og salt. Lad blandingen koge i ca. 2 min. og smag til. Læg kyllingefileterne ned i saucen, fordel lidt af sukkerærterne på retten og server resten til.
- 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
- 25 g smør
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 5 rødløg i både (ca. 300 g)
- 75 g rosiner
- ¼ liter madlavningsfløde
- 1 dl æblejuice
- 1 tsk delikatessepaprika
- ¾ tsk groft salt
- 250 g slikærter
Til retten serverede jeg timian kartofler & forskelilgt lækkert grønt
Timiankartofler |
Lav en marinade af revet hvidløg, timian, salt og 1 deciliter olie. Skræl kartoflerne og skær dem i både, cirka 6-8 både per kartoffel, alt efter størrelse. Lad kartoflerne dryppe af. Hæld marinaden og kartoflerne i en stor pose, og ryst rigtig godt, indtil marinaden er godt fordelt. Læg det hele ud på en smurt bradepande, og bag i cirka 35 minutter ved 200 grader. Fem minutter før de er færdige, sætter man ovnen på grill, for at gøre dem sprøde
- 2 kg kartofler
- 4 fed hvidløg (revet)
- ca. 25 g tørret timian
- 1 dl olivenolie
- Salt
This was all very good ;)
Jeg er heldigvis så priviligeret, at have en datter som elsker mad - jeg har endnu ikke serveret noget for hende som hun ikke har guflet i sig med velbehag. Denne ret var især et hit pga. rosinerne ; )
Mmmmm... Ikke dårligt smukke. Det kunne være, man skulle prøve det en dag! Man kan altid få nye og spændende ideer til madplanen;)
SvarSlet