- Men jeg må desværre skuffe de sarte "sukker-fedt-og-usundt-forskræmte folk". Denne kageopskrift er IKKE sund, men den er SUPER god og lækker ; )
Det er en af mine favoritter at lave, da jeg altid får ros for den.
I morgen skal den severes for 3 skønne veninder - mon ikke også de synes den er lækker ;)
Opskriften er så "gammel" at jeg ikke længere husker, hvor jeg har den fra - men jeg har også rettet lidt i den undervejs, så måske den bare kan kaldes "en opskrift af Lil" ; )
Du skal bruge:
Kagen:
300 g mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
275 g mel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
350 g revne gulerødder
50 g grofthakkede valnødder
Glasur:
150 g flødeost
100 g smør
200 g flormelis
1 tsk vanillesukker
Rør farinen sammen med olien og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet.
Bland mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron & kanel og rør det i dejen.
Tilsæt gulerødder & valnødder.
Læg bagepapir i en springform og fyld dejen heri.
Bag kagen ved 185° på nederste rille i 1 time og 20 minutter.
Køl kagen af i formen.
Rør flødeosten med smør, flormelis og vanillesukker til en fin og glat glasur.
- smør glasuren over kagen.
Opbevar kagen koldt, så har den lang holdbarhed ;)
Gulerodskage |
Min kage blev drysset med alm. "købe-krymmel".
Mmmm... Den glæder jeg mig til at smage;) Elsker gulerodskage...
SvarSletMmm det var heller ikke det værste du kunne servere for mig:)
SvarSlet