torsdag den 20. marts 2014

Kreativ med beton - del 2

I'm back with more on the concrete… ;)

Jeg er blevet spurgt om, hvordan man lige gør med det her beton. Så here goes:
Tag i et byggemarked og køb noget cement. Der findes forskellig slags cement (og jeg har bl.a. ladet mig fortælle at du kan købe noget, der allerede er blandet), og sælgerne i byggemarkedet kan hjælpe dig med at finde det rigtige. Første gang jeg "legede" med cement var det søde Anja var mødregruppen som købte cementen og sidst var det min søde bror, men du kan ikke gå galt i byen ved at spørge dig frem i forretningen.

Cementen skal blandes med vand og sand. Jeg synes, det er vigtigt, at det er en fin strandsand du bruger, så blandingen bliver fin grå.

Det eneste jeg ved om blandingsforholdet er 1 del cement til 4 del sand. Vand er herefter på slump. Dog er en god tommelfingerregel, at blandingen endelig ikke må være for våd. (Både for at den ellers vil være længere om at størkne, og at den færdige figur vil blive for skrøbelig og porøs).
- Min bror og jeg samlignede samblandingen med at lave glasur, når man bager. Tilføj endelig kun lidt vand ad gangen mens du rører :)

Herefter er det bare at hælde blandingen i diverse forme. Alt kan bruges og kun fantasien sætter grænser. Vi har bl.a. brugt: mælkekartonner, tomme æsker i forskellige størrelser, sodavandsdåser, shampooflasker og madvaredåser (og tomme æggeskaller). Min erfaring siger, at det der virker allerbedst er mælkekartonner. Måske fordi de er beregnet til at indeholde et vådt materiale.

Så lader du det tørre - afhængig af størrelsen - minimum 24 timer (gerne længere) og tilføjer evt. lidt maling eller hvad du kan tænke dig.

NB: Det er vigtigt, at du tilføjer et lys eller fyrfadslys i den våde cement inden formen er tør. Samt husk at når cementen tørrer vil den automatisk skubbe lyset/fyrfadslyset opad. Derfor læg evt. noget tungt ovenpå så den ikke skubbes for langt op.

Nedenfor ses resultatet af nogle huse min bror og jeg lavede. De blev ret fede. Er sikker på at lidt sandpapir vil gøre dem godt og evt. kobberfarve på tagene ;)
- Disse blev dog hurtigt snuppet af min bror, så hvis jeg vil have huse må jeg lige få tømt nogle flere mælkekartonner…. Got Milk? ;)



Som det kan ses har jeg til husene brugt toppen af mælkekartonnen og gaffatape ;)






God fornøjelse… ;)

tirsdag den 18. marts 2014

Kreativ med beton - del 1

Beton er en ny dille som har sprdt sig rundt i blogverdenen - og nu altså også til min.
En lille del af mødregruppen fik pludselig blod på tanden til at lege lidt kreativt med beton/cement.
Og efter at have været i gang med det af to omgange blev min bror også interesseret og vi har derfor også leget kreative i indkørslen med murerspand, cement, sand, vand og diverse forme… :)


















Som den opmærksomme læser (billedkigger) måske kan se, så er der ikke billeder af de færdige krationer fra de sidste 4 billeder, men det skyldes at cementen ikker tør endnu - så jeg vender stærk tilbage med de sidste billeder, når de er helt færdige ;)




Lidt fra dagligdagen på barsel og lidt DIY's

Barslen flyver derudaf - jeg har allerede været hjemme i 5 måneder! Jeg forsøger at indsnuse det hele og nyde alt så godt jeg kan, da det er sidste barsel jeg skal være på i mit liv ;)

Ida sover noget bedre end Maja gjorde - dog er hun begyndt at vågne hyppigt i sine lure, hvor det lige kræver lidt rokken med barnevognen før hun falder i søvn igen. Men der er mere tid til mig selv i denne barsel og derfor forsøger jeg at være lidt kreativ, når jeg kan og inspirationen tager mig.
Nedenfor ser i tre projekter jeg har været/er i gang med :)

 En Dino til Idas kravlegård:
- Jeg fandt en skabelon på Pinterest og klippede blot ud efter den. Til "takkerne" har jeg brugt lidt gavebånd fra Søstrene Grene og så har jeg fyldt den med lidt pudevat. Den blev ikke så stor som jeg havde forestillet mig, så jeg tror jeg på et tidspunkt vil lave en "mor" til den :)



Håndmalede krus med dyremotiver:



Og sidst men ikke mindst en uro til Idas værelse;
-   Denne uro har jeg også fundet inspirationen til på Pinterest, men her har jeg fået inspirationen fra flere forskellige uro'er. Jeg faldt over et sødt "støvet rosa"-farvet tapet i IKEA og blev "hooked" på at forsøge at lave uro'en med det.  Jeg brugte stjerneudstansere og syede derefter stjernerne sammen på en symaskine.












Portræt af mine børn 12/52




Ida - Hendes 4 måneders dag ligger lige rundt om hjørnet. Det betyder bl.a. at hun nu må (med hjælp fra mor og far naturligvis) slå både forlæns og baglæns kolbøtter & ikke mindst må begynde at få andet at spise end bare mælk… Maja begyndt at smage grød da hun var 4,5 måneder og nu må vi se hvornår jeg starter op med Ida. Jeg er som udgangspunkt ikke utålmodig - hun trives godt med amningen, lader til at være fin mæt og viser endnu ingen synlig interesse i at vi spiser mad.
Hun er en super glad pige og det er utrolig nemt at få et smil eller grin af hende.
Om to ugers tid skal hun have sin første fest - så jeg er i fuld gang med planlægningen af kagebageri og andet godt :)

Maja - 2 år og 2 måneder gammel. Maja er en super kvik og dygtig pige. Hun har altid været super god motorisk og balancemæssigt. Det sproglige havde hun ikke travlt med som lille, men er nu for alvor kommet i gang med det. Hun har et virkelig stort ordforråd af hendes alder og har nu i flere måneder kunnet alle farverne, hvilket mor & far naturligvis er ret stolte af.
Hun er meget opmærksom og interesseret - hører hun et ord, så husker hun det også.
Hun er nem at gøre glad, MEN hun befinder sig også midt i selvstændighedsfasen med alt hvad den tilhører ;)
Hun har et meget hisigt temperament og kan være noget af en mundfuld når hun "ter" sig. Jeg er sikker på at det oftest skyldes frustrationer over hvad hun ikke kan; forklare sine følelser, fortælle hvad hun gerne vil eller tænker eller hvis noget driller som f.eks. at tage sko på etc. Hun er en dygtig pige til utrolig mange ting og derfor bliver hun frustreret hvis der er noget hun ikke kan - især når det er noget hun har kunnet før.
Heldigvis fylder hendes livsglæde og sprudlende humør meget, hun har nogle tossede skønne påfund som det også ses på billedet ovenfor ;)


fredag den 7. marts 2014

Follow up på fastelavnskostume...

Maja er en bestemt ung dame - en to-årig med en vilje og holdning!
Byens fastelavnsfest blev altså besøgt uden udklædningstøj… ;) Hun mente bestemt ikke at hun skulle have noget af det på. Sløjfen blev flået af og gik naturligvis i stykker.

Festen var heller ikke et hit, Maja var ikke i sit es og vi måtte gå hjem inden tøndeslagning.

I går var der fastelavnsfest i dagplejen, her var Maja "mere villig", men udklædning blev blot til en medbragt hat og derfor ikke til moderens hjemmelavede kostume. Ohh well there is always next year (blot ikke med dette kostume - det bliver klart for småt, men måske Ida kan bruge det…) ;)

Men Maja nød dagen og fik slået katten af tønden til den store guldmedalje :)

Men I skal da lige se hvad min tanke var mht. udklædningen:

Billede fundet på Pinterest

Ørene havde jeg klippet ud i filt og sat på et pandebånd. 
Det samme med butterfly'en. Sat sammen af filt og med en sikkerhedsnål sat fast på en alm. body. 

Nederdelen havde jeg syet i sort velour (den blev dog lige lovlig slim fit). Skyggen på hatten klippede jeg ud af en cornflakes kasse/æske og betrak med sort velour. Jeg havde den åben i den ene siden og påsat trykknapper til at fastgøre den om livet. 

Jeg synes egentlig, at jeg klarede det hele helt fint, men of course You will never know :( 
- Butterfly og skyggen på hatten har Maja ødelagt. Som sagt var nederdelen temlig slimfit, så den kommer Majsen nok ikke lige i igen. Ørene er gemt, så who knows måske de engang kan blive brugt ;)

Rigtig god weekend til Jer alle.