torsdag den 23. januar 2014

Portræt af mine børn - 2014

Jeg følger med i rigtige mange blogs via Bloglovin.com (her kan I forresten også følge mig), og her har jeg bl.a. fulgt "Lullaby & lala". Hun er en hjemmegående hausfrau i Tyskland, som mest af at skriver om deres dagligdag - ret inspirerende faktisk ;)
- Men hun har tre skønne drenge som hun tager billeder af hver uge og uploader til sin blog og kalder dem "portait of my children". Jeg er helt vild med ideen!! MEN hendes unger er noget ældre så de gider rent faktisk at få taget billeder (og så er Ulla - ejeren af bloggen - sindsygt god til at tage billeder), så derfor er det muligt for hende at gøre hver uge.

Jeg vil følge hendes ekempel - dog kun når jeg har et godt billede at lægge på bloggen, så here goes:

Portræt af mine børn 04/52





Søde Ida - Man kan nemt få et smil eller grin. Ida har et roligt temperament og en vindende personlighed. Hun er dejlig nem at gøre tilpas.
- Om to dage er hun 2 måneder gammel :)

Maja er vild med sin lillesøster og er begyndt at lege rigtig meget med sine dukker, som hun passer ligeså godt som mor passer Ida. Maja har et mere iltert temperament, men hun er glad og aktiv og hun taler som et vandfald ;) Her passer hun dukkelise som julemanden kom med juleaften.


onsdag den 22. januar 2014

Nye hynder til Majas lille cafebord & stole

Nu har dagligdagen så småt indfundet sig igen efter en travl julemåned og fejringen af to fødselsdage. Derfor har jeg nu haft tid til et smut forbi Stof & Stil, og har i dag været kreativ.

Maja har et lille sæt bord og stole, som har fået en plads inde i stuen. Her får dukkerne serveret mad, her bliver leget flittigt med klodser og her inviteres vi (mor, far, mormor og stort set alle andre, som er på besøg her i huset) til at sidde og lege med puslespil, klodser osv.  
Søren har flere gange nævnt at stolene er hårde at sidde på og han har derfor efterspurgt et par hynder til stolene… De er så blevet produceret i dag! :) Herudover blev det til to puder i samme stof incl. piping og nogle hamastjerner. 

Hynder til cafebordet


Så stoffet hos min søde nabo - og blev helt vild med det ;)


Hamastjerner i sort og kobber

Nye puder med piping til lænestolen

Nye puder med piping til lænestolen

Jeg har også købt lidt andet stof, som bl.a. skal bruges til nogle leggins til pigerne…



Disse må blive vist på et senere tidspunkt ;)

2 års fødselsdag

Så fyldte Maja 2 år. Sikke tiden går. Synes ikke det er længe siden at Maja var på Idas størrelse - og ligepludselig har jeg to små piger ;)

Det er så fascinerende så hurtigt udviklingen går i så ung en alder. Jeg synes ikke Maja forstod det med gaver i julen, men det havde hun fuldstændig styr på, da hun fik fødselsdagsaver. Hun virkede så sød og velopdragen da hun ved hver åbnet gave udbrød et "neeej"eller "nøøøj" med et stort smil på læben ;)

Vi fejrede Maja sammen med far som fyldte 35. Deres fødselsdage ligger i forlængelse af hinanden - den 15. og 16. januar, og de kommer derfor nok til at holde fælles fødselsdag fremover ;) Vi holdt fødselsdag sammen med farmor, farfar, mormor, oldefar og onkel Dan. Det var STOR success. Maja var i sit es og hyggede sig gevaldigt med alle dem hun elsker højest. Især onkel Dan har en speciel plads i hendes hjerte.
Det blev bla. til en maaaase Duplo 

En glad Maja der får al opmærksomheden - "Midtpunkts Maja" ;)

Onkel Dan finder på så mange sjove ting… ;)


fredag den 10. januar 2014

Karameller & Saltmandler

Godt nytår ;)

Så er det hverdag igen (yes I know - det har det været i noget tid, men det er først nu jeg lige har fået mig taget sammen til at skrive på bloggen).
Det var en god og hyggelig juleferie for alle parter, men vi trængte alle til hverdag - ikke mindst Maja, som pludselig har reageret enormt meget på sin storesøster rolle… Hun forguder sin søster og er SÅ sød ved hende - altså har hun ikke forstået at det er "Ida's skyld" at mor ikke har så meget tid til hende som før. Maja har været meget pyldret og morsyg, og at vi har været så meget sammen i ferien har nok kun forværret det.

Nytårsaften gik udover al forventning. Vi havde besøg af et dejligt vennepar og deres to børn. de kom allerede om formiddagen, så børnene havde hele dagen til at hygge og pjatte og de tre største gik næsten omkuld da de ramte puden allerede kl 19.00. Det gav os voksne (og Ida) tid til at hygge med god mad og hyggesnak resten af aftenen ;)

I denne weekend kommer farmor & farfar på besøg. De har faktisk kun set Ida i julen til en julefrokost, så her er det "rigtige" barselsbesøg. I den forbindelse fejrer vi fødselsdag på søndag for Maja (fødselsdag den 16. januar) og Søren (fødselsdag den 15. januar).

Nu da farmor & farfar kommer skal de have en lille forsinket julegave ;) Farmor ønsker sig de krus jeg malede "de 4 årstider"på, så dem får de sammen med et maleri Maja har lavet og hjemmelavede karameller & Saltmandler.

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede gaver ;)

Lækre karameller & saltmandler


Opskrift på karameller

  • 1/2 l piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukose sirup

Alle ingredienser koges indtil karamellen er godt gylden og meget tykflydende.
Husk at rør i den med jævne mellemrum. Karamellen er først færdig når den slipper bunden. 
Hvis du bruger et termometer så skal karmellen være minimum 135 grader.

Herefter hælder du karamelmassen i en beholder - gerne med olieret bagepapir, så massen nemmere slipper igen. Lad herefter massen stå i minimum 4-5 timer - gerne natten over og du kan herefter skære den i mundrette bidder ;)


Opskrift på saltmandler

  • 250 g mandler
  • 6 spsk salt
  • 2 dl vand

Salt og vand bringes i kog. Herefter fjernes gryden fra varmen og mandlerne hældes i. Lad mandlerne stå i vandet i 30 minutter. Bag herefter i ovnen ved 180 grader i 15-18 minutter. 

Rigtig god weekend til Jer alle ;)