fredag den 31. maj 2013

Små kager med snickers :)

Her kommer endnu en opskrift på en lille lækker sag, som min mor, maja og jeg havde med i picnic kurven til Hobro Mini Zoo.

Disse små kager er med et lille stykke rigtig Snickers i - Need I say more! De er bare super gode!



Inspirationen til disse cager /cookies kommer herfra.


Opskriften på ca 20 små snickers kager kommer her:

  • 100 g smør, blødt
  • 150 g lyst rørsukker
  • 1 æg
  • 125 g mel
  • 75 g havregryn
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/3 tsk salt
  • 2 Snickers, skåret i tynde skiver
Rør smør og rørsukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i.
Form til små kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem og tryk dem let flade. Tryk en skive af Snickers ned i hver cookie.
Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Lækre cookies med snickers & en dejlig kold iskaffe ;)


Pesto Haps Dogs - Måms!

I mit indlæg omkring Hobro Mini Zoo lovede jeg Jer 2 x opskrifter!
- Den ene kommer så her:

Oprindelig kommer opskriften herfra - her hedder de "Chick'n Pesto Haps Dogs", men eftersom jeg ikke har brugt kylling i min opskrift kalder vi den bare "Pesto Haps Dogs".



Pesto Haps Dogs

Disse haps dogs er bare super lækre til frokost eller brunch - og er fantastiske til Picnic (især hvis de holdes varme). Da jeg, inden vi skulle i Hobro Mini Zoo, pludselig kom i tidsnød fik jeg hjælp til at færdiggøre disse af min dejlige mor :)

Her har du opskriften på 6 store haps dogs:

Dej:
  • 220 g. hvedemel (jeg brugte dog mere)
  • 30 ml. varmt vand
  • 1½ tsk. tørgær (eller 25 g. alm. gær)
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. smør, smeltet
  • 2 spsk. olie
  • ½ sammenpisket æg (den sidste halvdel anvendes til pensling)
  • 2 dl. lillefingervarm mælk
  • ca. 1 spsk. tørret basilikum til drys
  
Fyld:
  • 1 pk. skinke i strimler eller parmaskine eller hvad hjertet begærer
  • ½ glas basilikum pesto
  • + revet ost
  
Bland først gær med vandet. Tilsæt mel, sukker, salt og bagepulver i en skål, hvorefter olie, smør, mælk og det halve sammenpiskede æg tilsættes. Rør dejen sammen til en let klistret masse, og tilføj herefter lidt ekstra mel og ælt til dejen slipper skålens kant let. Lad nu dejen hæve lunt og tildækket i 40-60 minutter, eller indtil den har nået dobbeltstørrelse.
Del først dejen i 6 lige store dele og rul dem så tyndt ud til de får en oval form. På den ene side smøres først pesto, dernæst placeres kødflyd og til sidst drysses med ost. Halvdelen med fyldet rulles nu sammen, og ca. 1/3 af dejen holdes tilbage. Denne del snittes i små baner med en skarp kniv, som herefter skal foldes det sidste stykke rundt om brødet. Inden dette gøres pensles først med lidt æg, så banerne kan blive hæftet godt fast. Herefter tages en bane ad gangen, som så hæftes fast på den resterende del af brødet. Når alle banerne er vendt rundt om brødet, skal du sikre dig, at de sidder godt fast, så giv dem gerne endnu et klem/tryk, og pensl så hele brødet og drys til sidst med lidt tørret basilikum eller oregano.
Brødene placeres nu på en bageplade beklædt med bagepapir, og de skal ikke hæve yderlige, udover den tid de har fået, imens de venter på de sidste brød bliver rullet færdig. Bag nu brødene ved 175 grader (varmluft) i ca. 10 minutter.


Min mor i fuld gang med at samle en haps dog


Her er så det færdige resultat:

Pesto Haps Dog a la Lil


Kreativ med syrener

Summer time is finally here for good! Min have begynder så småt at bugne af små søde blomster :)
Selv har jeg desværre ingen syrener, men i vores fællesområde på vejen er der masser af syrener - og i går var Maja og jeg på rov ;)

For noget tid siden så jeg et billede på nettet med ideen til nedenstående, men da jeg desværre ikke husker hvorfra, må vi lade som om at ideen kommer straight from my head...!



Du kan lave alverdens fine ophæng med syrener. Alt du skal bruge er syrener og ståltråd!

Jeg forsøgte mig i går, og det eneste jeg fik prøvet kræfter med var; hjerter. Jeg lavede to hjerter - en i hvid og en i lilla.

Men der findes jo ingen begrænsninger. Man kan lave cirkler eller andre figurer, og du kan også lave små fine øreringe :)
- minusset er selvfølgelig dog levetiden - det er jo blomster så de er ikke pæne så længe.







onsdag den 29. maj 2013

En hyldest til ... mig... & en hyldest til min veninde!

Jeg har en veninde - en skøn veninde - et hjerteveninde, som jeg har kendt hele mit liv (more or less)!
Jeg var sammen med hende i søndags med vores skønne børn og hendes søde mand, og herefter har hun lavet et dejligt lille indlæg på sin blog, omkring denne enormt hyggelige og afslappende søndag.

I ovennævnte indlæg kommer hun pludselig med en hyldest - til mig! Mit udbrud da jeg læste denne hyldest var "Søde Ditte, du er jo ikke rigtig klog", men ved nærmere eftertanke tænkte jeg på hvor dum man er til at tage imod komplimenter - og dette må siges at være noget af en kompliment!

Søde søde Ditte, uanset hvordan jeg vil "gengælde" denne handling, kan det kun blive "fattigt" i forhold til, hvad du skrev til mig. Af flere grunde:

1. Det virker nu, som om jeg kun skriver dette tilbage i form af skyld og gengæld
2. Dit indlæg var så dybt, rent og hjerteligt, at jeg får meget svært ved at lave et match

Men jeg kan love dig, at det jeg skriver ikke kun er i form af skyld. Jeg har ofte tænkte på at skrive en hyldest / et brev til dig og i det hele taget alle mine nære veninder, som betyder SÅ meget for mig! I burde allesammen, hver og en, få jeres eget lille personlige brev, hvori jeg vil udtrykke hvorfor netop DU betyder så uendelig meget for mig.

Hvor er det fedt, at du gør alvor af det søde Ditte og ikke blot lader det blive ved tanken! :)

At vi to har været "sisters by heart" har vi vist altid været enige om. Du er en evig og trofast støtte i mit liv. Du og jeg har og vil altid have hinanden. Vi kender alle hinandens glæder og sorger og nyder hinandens selskab!

Du blev, selv inden du blev mor, altid kaldt Dittemor - hvilket du ikke altid forstod. Men det gør jeg! Du er en fantastisk mor for dine skønne unger, men du har også ALTID et stort overskud til alle omkring dig. du rummer alle mennesker - både i dit job, men absolut og i særdeleshed i din hverdag og i dit privatliv.
Du tænker på andre og nyder at gøre andre glade! Og det formår du altid til punkt og prikke. Du laver skønne tæpper og suttekæder til Maja og bebs i mavsen, du laver de sødeste kreativiteter til dine børn, du laver lækkert mad og kager til dine kære osv. osv.!

You are an angel my dear!

Tak fordi du er den du er! Love you!




tirsdag den 28. maj 2013

"Wordle kunst"



Jeg er endnu engang faldet over en bunke gode blogs, heriblandt bl.a. PynteMynthe & mor, som havde et tip til, hvordan man laver ovenstående "wordle". Inspirationen stammer oprindeligt herfra.

Denne "wordle" er lavet udelukkende med ord hentet fra "MajaDivine", men det kunne da være fedt at lave sin egen personlige "wordle" med ord der faktisk betyder noget - og så printe det til et billede til hjemmet ;)

- Det er på min kreative liste! :)

lørdag den 25. maj 2013

Hobro Mini Zoo - et besøg værd med småbørn

Min mor og jeg fulgte en anbefaling om at tage til Hobro Mini Zoo, så vi pakkede en dejlig picnic kurv fredag og tog Maja med på tur.

Det var virkelig et besøg værd! Vi var så heldige med vejret - det var virkelig skønt!










Picnickurven indeholdt bl.a. nogle lækre "haps dogs" og nogle skønne småkager med Snickers - opskrifter følger snarest ;)





Masser af grunde til at være glad i låget ;)

Min dejlige søde pige er i et fantastisk humør for tiden - og det smitter!! ;)



Maja til sin mormors fødselsdagsfest


Her kommer lige en mængde grunde til at være glad:


  • Solen skinner
  • Det er forår og sommeren nærmer sig med hastige skridt
  • Varmen og dermed masser af blomster, grønne træer & buske og snart lækre grøntsager i køkkenhaven
  • Hygge med min dejlige datter 
  • Duften af nyslået græs
  • Det er weekend!! 
  • Iskaffe
  • Besøg i fredags til Hobro Mini Zoo med Maja og mormor
  • Søren har deltaget i Ø til Ø løb i Sverige og blev nummer 3 i puljen "mixed hold"
  • Hygge med tøsefilm & gode kager
  • I mavsen ligger der en lille bebs, som er i færd med at vokse sig stor og dejlig inden "den" tager verden i øjesyn i november


Rigtig god weekend ;)


torsdag den 23. maj 2013

Opskrift på en skøn basilikumspesto

Her kommer en skøn opskrift på alm. grøn pesto.
Den er snuppet her Lullaby & La La




Lækker pesto - billedet er snuppet hos Lullaby & La La indtil jeg får taget et selv ;)
 

  • 2 små potter basilikum eller en stor
  • En halv dl. oliven olie
  • Saften fra 1 citron
  • 75 g. parmesan
  • 15 g. pinjekerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt og peber
Kør det i minihakkeren til det har en lækker og chunky konsistens. Alle basilikumbladene kan ikke være i minihakkeren på én gang, så ´du kan starte med halvdelen sammen med olien og dernæst tilsætte resten af basilikumbladene samt de andre ingredienser.

Madplan - uge 21-22

Well here goes - her er madplanen for uge 21-22
- (starter lørdag i uge 21, da Maja, mor & mormor spiser ude fredag):



Jeg vil tilføje opskrifter på nogle af emnerne her:

Grønærtesuppe med ristede bacontern
- Opskrift og inspiration fundet på Rema 1000's hjemmeside



Grønærtesuppe
 


  • 2 hovedsalat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt basilikum
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. hvidvinseddike
  • 500 gr. optøede frostærter
  • 1 citron
  • 1 bouillonterning
  • 1 liter vand
  • ¼ piskefløde
  • 50 gr. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skyl salaten godt, snit spidserne fint, som gemmes til pynt til sidst. Gem også basilikumblade til pynt. Hak hvidløg og løg. Sæt gryde over med lidt olie. Tilsæt salatbladene, løg, hvidløg og basilikum. Tilsæt halvdelen af de optøede ærter. Den anden halvdel skal tilsættes, når suppen skal blendes. Lad suppen simre i 10 min.
Herefter tilsættes saften fra citronen, hvidvin og hvidvinseddike. Lad suppen koge ind så væsken reduceres til det halve Tilsæt herefter 1 liter vand, fløde og bouillonterning. Lad det simre i 10 min., smag retten til med salt og peber.
Herefter blendes suppen godt igennem med resten af de optøede ærter. Varm suppen op igen.
Servér straks og pynt med de snittede salatspidser og basilikumblade, bacontern & evt. ristede croutoner.


Gryderet med cocktailpølser
- Opskrift og inspiration fundet på Rema 1000's hjemmeside (dog med få rettelser/tilføjelser)



Gryderet med cocktailpølser
 

  •  500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olie
  • 1 hakket løg
  • 150 g bacontern
  • 150 g cocktailpølser
  • 1 dåse flåede tomater
  • Frosne ærter
  • Revne gulerødder
  • 1 tsk. oregano
  • En sjat fløde eller cremefraise for at gøre sovsen "rund og blødere"
  • Salt og peber

Sådan gør du
Brun oksekødet i gryden og tag herefter kødet op igen. Brun løg og bacon. Tilsæt endnu engang kødet, samt de flåede tomater og krydderier. Lad det simre 10 min. Tilføj grøntsagerne. Dæmp varmen til under kogepunktet. Tilsæt cocktailpølserne og lad dem varme med i 5 min.
   
Server med kartoffelmos, pasta eller ris.


Club sandwich med kylling & bacon
- Inspiration fra utallige cafébesøg diverse steder i Danmark ;)



Klassisk clubsandwich
 


Alt du skal bruge er:
  • Ristet fuldkornstoastbrød
  • Stegte kyllingestykker
  • Stegt bacon
  • Sprød salat
  • Stor saftig tomat
  • Rødløg (disse undlader jeg dog selv)
  • Agurk
  • Avokadostykker
  • Og vigtigst af alt: dressingen! (Helst karrydressing efter min mening)

Så er det ellers bare at samle sandwichen og SPIS! :)
Her kommer lige min opskrift på en god karrydressing (dog lidt på slum):
  • Cremefraise
  • Mayonnaise
  • Lidt sukker
  • En god karry
  • Salt & Peber

Just mix it up and you are ready to go! 


Hjemmelavet pizza med kartoffel & pepperoni
(Inspirationen kommer mest fra mig selv)

Desværre har jeg de sidste mange gange været doven i forhold til pizzadejen, hvilket hovedsageligt skyldes at Maja er lidt et hængetræ hvad angår sin mor - og så springer man nogle gange over hvor gærdet er lavest. (ja sorry Majsen, så fik du skylden igen) ;) Jeg ved dog at der findes utallige gode opskrifter på pizzadej på nettet, så hvis du mangler sådan en, må du Google dig frem.
- Derfor lyder ingredienserne således:
  • En pakke færdiglavet pizzadej
  • 2-3 store kartofler
  • Olie
  • Salt
  • Pizzatomatsovs (denne kan også laves selv)
  • Pesto, gerne hjemmelavet, prøv f.eks. denne opskrift
  • Pepperoni
  • Ost
  • Oregano
  • Evt. lidt champignon, peberfrugt, majs eller andet

Bred pizzadejen ud, påfør pizzasovsen, "klat" lidt lækkert pesto rundt på pizzaen, og læg pepperonien på. Skæl kartofler og skær dem i ultra tynde skiver. Dub dem tørre for vand og bland dem med lidt olie og salt. Påfør dem på pizzaen.
Herefter kan du evt. tilføje nogle grøntsager og slut af med at drysse lidt tørret oregano ud over pizzaen.
Giv den ca. 30 minutter i ovnen - i de sidste 10 minutter af bagetiden tilføjes også pizzaosten.
Server gerne med en god salat. Gerne top pizzaen med frisk ruccolasalat og cherrytomater. Det ser skønt og sommerligt ud og smager dejligt!


Jeg elsker denne pizza som kan ændres ligesom man ønsker. F.eks kunne pepperoni udskiftes med parmaskinke osv. osv. - Jeg har desværre intet billede på dette - men vil forsøge at fremtrylle et, når jeg laver denne ret!


Kylling med pasta & pesto
(Fra egen fri fantasi)
  • Kylling
  • Pasta (gerne frisk pasta - but all will do)
  • Pesto gerne hjemmelavet, prøv f.eks. denne opskrift
  • Pinjekerner
  • Groft revet parmesan ost
  • God salat med cherrytomater & avokado

Brun kyllingestykkerne på panden og kog herefter pastaen. Bland pastaen med pesto og server! I skåle ved siden af serveres revet ost, ristede pinjekerner og salat!
MUMS - Jeg har desværre heller intet billede på dette - men vil forsøge at fremtrylle et, når jeg laver denne ret ;)


Det var alt i denne omgang - Håber du kunne finde lidt inspiration.
God fornøjelse og nyd sommervejret! ;)

Ice coffeee - Yum yum!

Nu er det snart rigtig sommer og derfor kan jeg ikke lade være med at tænke på iskaffe!
- At jeg så cravede det i går af alle dage - en kold, trist og regnfyldt onsdag - kan jeg kun give min graviditet skylden for! ;)
Men i går blev jeg pludselig så hooked på ideen om iskaffe at jeg søgte hos flere af mine favorit bloggere, og her fandt jeg en iskaffe som jeg er NØDSAGET til at lave snarest - Den lyder bare så fristende og lækker.

Opskriften på nævnte iskaffe fandt jeg hos Cute Carsbs og opskriften får du lige her:



Karamel iskaffe fra Cute Carbs

Here is what you need:

  • 1,5 spsk. kondenseret mælk
  • 1 dl mælk
  • 1 espresso
  • 20 isterninger
  • 2 tsk. vaniljesirup
  • Chokoladekrymmel
  • Karamel  

Sådan laver du iskaffe:
Bryg en kop god espresso, og lad den stå og blive helt kold
Blend kondenseret mælk, mælk, isterninger, vaniljesirup og espresso til det er cremet, og isen er helt knust
Kom lidt karamel (gerne hjemmelavet) op ad siderne og i bunden af to glas
Hæld iskaffen i glassene og top med chokoladekrymmel
Lyder det ikke bare lækkert! Nu er jeg også bare hamrende vild med karamel, så jeg er SOLGT! Dette er klart en opskrift jeg skal have afprøvet i weekenden - skal bare lige have købt lidt kondenseret mælk. 
Nå men som sagt var det jo altså i går aftes at min craving var størst og eftersom jeg ikke havde noget kondenceret mælk i går, surfede jeg blot videre på Google til jeg fandt noget brugbart.

- Og Eureka, jeg fandt en opskrift på DK-Kogebogen, hvor jeg havde alle ingredienser hjemme :)



Hurtig & enkel iskaffe
  Her kommer opskriften på en nem og enkel iskaffe:
  • 2 spsk. Nescafé Gold
  • 4 dl kold minimælk
  • korn fra ½ stang vanilje
  • 3 tsk. akaciehonning
  • 10 isterninger
  
Kom kaffen i et litermål og hæld kogende vand i indtil du har 2 dl kaffe. Lad det afkøle.
Bland det med mælk, vanilje, honning og isterninger. Hæld det i glas.
- Det smagte helt godt og forfriskende. En dejlig nem iskaffe, når det ikke skal være "luksus præget" :)

Lige et lille tip til dette indlæg: jeg synes iskaffen smagte en smule "vandet", så da Søren og jeg lavede denne iskaffe i går tilføjede vi en tsk kondenseret mælk, og de to spsk. Nescafé var med extra top på :)

onsdag den 22. maj 2013

Kage på 5 minutter - Part Two

Trænger du til endnu en opskrift på HURTIG lavet kage til at stille din øjeblikkelige slik/kagesult, så læs endelig videre her!

Jeg har nu været så heldig at falde over endnu en fantastisk blog: CookieCrumble.
Hun har udover mange andre inspirerende inlæg og opskrifter 8som jeg absolut må se nærmere på), bl.a. lavet et indlæg kaldet "One cup of Cake".

- Selvom du kan se hendes opskrift i linket ovenfor, vælger jeg alligevel også at poste hendes opskrift her:
  • 1 æg
  • 1 spsk. brun farin
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 1½ spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. vanille essens
  • 1 nips salt
  • 4 finthakkede mandler
  • 1½ spsk. knust/hakket chokolade (jeg brugte ca. 5 skiver mørk pålægschokolade)

Det hele røres godt sammen i en lille skål og hældes så over i enten en kaffe kop eller en lille ramekin. Kagen bages så i microbølgeovnen i mellem 45 sek. og 1,5 minut. Det kommer lidt an på ens microbølgeovn og dens indstillinger, men du kan altid holde øje med den undervejs. Den er færdig når dejen hæver sig op over kanten på koppen og er fast i toppen, dog stadig blød og svampet.



Cup of Cake fra CookieCrumble
 
Den må vi have afprøvet en trist regnvejrsdag - Hey that's today ;)

torsdag den 16. maj 2013

Den klassiske ret med mange opskrifter

Lasagne er en af mine favoritter. Det er en ret (som de fleste andre), som du kan ændre og tilpasse i det uvisse.
Min mand sværger til en Knor lasagne og hvis det er ham der står i køkkenet de dage, hvor lasagne er på menuen, så er det klart en pakke Knor han finder frem. Han mener selv at den bliver piftet en del op, da han tilføjer majs og ærter. Den smager ganske udemærket - MEN jeg må indrømme at jeg glæder mig over de dage, hvor det er mig der bikser lasagnen sammen ;)

Det er faktisk sjældent at jeg følger en opskrift slavisk i denne forbindelse, og jeg har flere opskrifter som jeg går ud fra til inspiration og ender så et eller andet sted i midten med min egen kreation.

Jeg har især tre grundopskrift favoritter til lasagne:

Lasagne af Jamie Oliver fra bogen "Alle kan lære at lave mad":
2 skiver røget bacon / 3 skiver bacon
2 løg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
olivenolie
2 tsk tørret oregano
500 g hakket oksekød
2 dåser flåede, hakkede tomater
havsalt og peber
1 lille bundt frisk basilikum
150 g friskrevet parmesan
250 g friske lasangeplader
5 dl creme fraiche
1 stor tomat
Skær baconen i strimler.
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl gulerødderne og hak dem og bladsellerien fint.
Opvarm lidt olivenolie i en gryde og steg baconen sammen med oreganoen.
Kom de hakkede grøntsager i og lad dem simre med i 7 min under jævnlig omrøring, til de er blevet bløde og har fået en smule farve.
Rør det hakkede kød og dåsetomaterne i.
Fyld en af de tomme dåser med vand og hæld det i sammen med et godt drys salt og peber.
Nip basilikumbladene af stilken og gem bladene. Hak stilkene meget fint og kom dem i saucen.
Bring saucen i kog igen og lad saucen simre under låg i 45 min.
Tag saucen af varmen.
Riv de største basilikumblade i stykker og kom dem i saucen- gem de mindste blade til senere.
Kom 50 g revet parmesan i saucen.
Fordel 1/3 af saucen i et ildfast fad.
Kom et lag lasagneplader på, fordel cremefraiche derudover, drys med parmesan, salt og peber.
Fortsæt og afslut med et lag cremefraiche med parmesan.
Tomaten skæres i strimler og ligges ovenpå sammen med basilikumbladene.
Stænk overfladen med olivenolie.
Lasagnen bages i 20 min ved 190 grader med et låg af staniol.
Fjern staniolen og bag lasagnen yderligere 35 min til overfladen er boblende og gylden.


Lasagne med hjemmelavet pesto, tomat & bechamelsovs - fra Gastromand.dk
Du kan finde opskriften i linket, som faktisk inspirerer til brug af lidt forskelligt kødvalg. Jeg har kun lavet denne version med oksekød, og mums hvor det smager! Hvis man skal have gæster på besøg er denne lasgne virkelig en klassiker!!! ;)

Sidst afprøvede opskrift på lasagne har jeg fundet på Valdemarsro.dk
Du kan se hendes version i linket, men da jeg er meget glad for bl.a. kød, så blev min version af hendes lasagne list anderledes sidst, så her får du min opskrift:
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 pakke bacon i skiver 
  • 1 stort hakket løg
  • 2 store gulerødder, groftrevet
  • 1 kartofler, skrællet og revet
  • 1 spsk tørret oregano
  • 3 presset fed hvidløg
  • Ca. 2 dl mælk eller et skvæt fløde
  • 1-2 dl grønsagsboullion
  • Smag til med: friskkværnet peber, mere oregano og evt salt.
  • Lasagneplader
  • Et par skefulde pesto
  • Frisk mozzarellaost, parmesan eller en god skæreost  
Svits løg og hvidløg i en stor gryde, i en smule olivenolie ved middelvarme. Tilsæt bacon og når det har fået en smule sprødhed tilsættes oksekødet. Kom flåede tomater, hakket løg, revne gulerødder og kartofler, bouillon og oregano i gryden. Lad det simre ved middelvarme, det må gerne småkoge så smagen koncentreres. 
Saml lasagnen med skiftevis lag af plader og kødblandingen i et ovnfast fad. Pestoen kan enten "dryppes" rundt i de forskellige lag af lasagnen eller blandes i sovsen. Jeg starter og slutter altid med et lag kød. Lad det gerne lige stå og sætte sig i ti minutters tid. Bag i ovnen i 30 minutter på 200 grader.
Når der er ti minutter tilbage tilføjes osten og lasagnen bager færdig i de sidste 10 minutter.
Hvad er din yndlingsopskift på lasagne?



Misundelse er en grim ting...

Men jeg må blankt indrømme - Jeg er DØDMISUNDELIG på alle de super kreative mennesker jeg falder over i diverse blogs!

Det hænder at der er dage, hvor jeg surfer på nettet efter spændende blogs, og bedst som jeg tænker at du finder jeg vist ikke flere interessante blogs, (for ærlig talt: der ligger også en masse uinteressante blogs på nettet!!) falder jeg pludselig over noget nyt og genialt!

De sidste 3 blogs jeg har snublet over er:

http://anneauchocolat.dk Og så kan I spørge Jer selv; "har du virkelig ikke set den før?", og selv hvis jeg har, må jeg ikke have bidt yderligere mærke i den. Men det har jeg nu!! Masser af lækre & hovedsageligt usunde opskrifter! Mums mine tænder løber i vand...!

http://www.carlascafe.dk Meget inspirerende blog omkring især børnetøj og indretning! Nøj hvor hun har en god (men også meget dyr) smag! Hvis blot jeg var en millionær hoppede jeg straks med på hendes forslag og ideer! :) Jeg er ligesom hende selv meget betaget af børnetøjet fra Noa Noa, Det er så sødt, fint og feminint. Men til en lille pige, som leger i sand & græs, som rammer udenfor munden mindst ligeså mange gange som i munden ved måltiderne, og i det hele taget hygger med at mosle og kravle rundt på forskellige overflader er det min overbevisning ikke at bruge alt for mange penge på børnetøj... ;)
Heldigvis kan man også finde meget sødt ved H&M, Name It og Pomp de Lux, hvilket er lidt mere indenfor min pengepungs rammer.

http://badelma-badutski.dk Netop her viser jalousien i mig sit grimme fjæs! :( Denne blogger er så super dygtig og kreativ. Hun syer eller strikker det ene stykke tøj efter det andet til sig selv, sine to børn, sin mor, sine møbler og meget andet! Nøj hvor jeg godt gad at kunne sy!

Efterhånden synes jeg at der dannes en rød tråd i mine indlæg på bloggen og denne røde tråd hedder "manglende tid & overskud". Hvis nu blot man ikke var økonomisk afhængig af at skulle arbejde. Tænk hvor meget tid man så havde til at være kreativ! :)
- Man kunne lære at sy, hækle og strikke. Man kunne kaste sig ud i de vidste opskrifter på dagligdagsmad, festmåltider, brød, kager & desserter. Man kunne male & være kreativ i forhold til indretning i hele huset og ikke mindst i børneværelserne.....

Nå at drømme har man vel altid lov til.... ;)

Om et lille halvt års tid går jeg endnu engang på barsel og mon ikke jeg så får tid til lidt kreativitet...? Tja kun hvis bebs nummer to har et lidt større sovehjerte end Majsen ;)


Picture from Pinterst

tirsdag den 7. maj 2013

Leg med saltdej - og kreative ideer

Skal vi være kreative??

Jeg faldt lige over en side med en opskrift på saltdej / trylledej.
For en uges tid siden prøvede jeg at stille an, så Maja og jeg kunne lave figurer i saltdej. Desværre endte det med, at Maja smagte på dejen og syntes derefter ikke vi skulle lege mere med det...! :o)

Men jeg har været lidt på inspirationsudkig på nettet og faldt over et indlæg på denne blog:
Inspiration fra denne blog: http://lohde-galbiati.blogspot.de/

Her er der fokuseret mere på at lave f.eks. gavemærker og lignende end decideret saltdej til leg med børn.
Men måske man kunne hygge med sit barn, hvor barnet viser sin kreativitet og moderen viser sin egen?


Her kommer så opskriften på saltdej:
  • 1 del salt
  • 1 del lunket vand
  • 2 dele hvedemel

Fremgangsmåde

Ælt dejen godt igennem (10 - 15 minutter), suppler evt. med mere mel eller mere vand for at få dejen fast og smidig. Dernæst skal dejen hvile tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Derefter er dejen klar til at forme.
Evt. rest saltdej kan gemmes i køleskab i en pose, men skal tages ud nogle timer før brug.

Bagning

Da dejen og tykkelsen på figurerene er forskellige findes der ikke en fast bagetid.
Bagetiden er oftes 3-4 timer, men det er en god ide, lige selv at kontrollere, hvornår figurerne er færdigbagte.
Temperatur kan være fra 50 grader, men bør ikke være højere end 125 grader, da der ellers kan komme revner i dejen.

Indfarvning af dej

Hvis du ønsker saltdej med farve, kan dejen indfarves inden figurerne formes, ved at røre farven i dejen.
Følgende råvarer er gode til indfarvning:
Kakao, kaffe, paprika, karry, kanel, rødbedesaft, gulerod, juice, spinat m.m. Men du kan også bare anvende en frugtfarve.
En skinnende/blank overflade kan opnås ved at pensle dejen med en blanding af salt og vand, eller sirup og vand inden den sidste time af bagningen





Tip

Udstik din saltdej med forme og dekorer dem efter eget ønske. På billedet ovenfor fra http://lohde-galbiati.blogspot.de/ er der brugt et stempel i den friske dej.

Man kan også lade dem tørre og male dem efterfølgende, stemple med motiver, pålime perler osv.

På Pinterest faldt jeg over et tip i forbindelse med trylledej. Her havde man blandet majsstivelse, bagepulver og vand istedet for opskriften ovenfor. Dette har den effekt at "trylledejen" vil blive mere hvid/ren. Se eksempel nedenfor:


Trylledej af majsstivelse, bagepulver og vand 


Jeg lover at vende tilbage med billder, hvis jeg får mig taget sammen til at være lidt kreativ :)



Words from Pinterest - Layout by Lil Johansen 

mandag den 6. maj 2013

Hvem skal man stole på...?

Utroligt at tænke sig, hvor ofte man kan være i vildrede, når det angår ens børns opdragelse og dagligdag.

Min søde dejlige datter er stadig helt ufattelig morsyg og pyldret. Og hvordan håndterer man så det bedst? That's the million dollar question! :o)
Nogle råder mig til at bede andre (far, mormor osv.) om at aflede hendes opmærksomhed - mens andre råd lyder at give hende al den omsorg og kærlighed hun efterspørger uafbrudt, da hun dermed når til et "mætningspunkt" for at være pyldret. Altså når hun ved at mor er der altid.

jeg må indrømme at jeg har levet lidt efter en blanding af de to. jeg læner mig nok mest selv op ad nummer to råd. men af og til er man - trods kærligheden til sit barn - ved at gå ud af sit gode skind over aldrig at have to hænder fri til noget som helst...!

Med det i mente faldt jeg over nedenstående citat på Pinterest: 


Så kan man jo i det mindste glæde sig over at være super mom - men jeg må indrømme,
 at jeg ofte ønsker mig et rent gulv... 
 
Jeg startede med dette indlæg i sidste uge og må indrømme at pt har jeg fået en "åbenbaring" (som naturligvis kan forsvinde mellem mine fingre så hurtigt som åbenbaringen kom til mig).

Blandingen af de to råd virker!!!! ;o)    -   åltså for mig ..... lige nu.... :o)

Jeg har overøst Maja med den opmærksomhed hun søgte + ladet hende have et overnatningsbesøg med masser af skæg og kærlighed hos sin mormor.
- Jeg har fået indre mindre end den sødeste og kærligste pige retur som kan lege selv såvidt som med mor og far og kun er minimal pyldret :o)  Ren lykke!



Endnu et billede fundet på Pinterest




True Love






Legeplads i baghaven

Da vores forældre var små, legede de i skoven, på marken og på engen.
Da vi var små legede vi på fælles legepladser.
Nu leger vores børn i haven i en legeplads som minder om naboens... ;o)

Dette er naturligvis en grov generalisering, men jeg må da sande at min mor har ret i, at det mister lidt af sin charme, at man ikke længere mødes "ude" for at lege. At det meste nu foregår i baghaven, og at alle huse har samme legeaktiviteter.

Jeg bor i et helt nyt boligkvarter med næsten udelukkende børnefamilier, hvilket dette indlæg naturligvis bæger præg af.

- Og selvom, at jeg giver min mor ret i, at det på en måde virker lidt trivielt, at alle haverne er ens mht. underholdning - så glædes jeg i stor stil over, at vi har fået en dejlig legeplads til vores lille krudtugle og hendes venner :o)

Søren har arbejdet hele sidste weekend og Maja har godkendt det hele!
- Nu glæder vi os til Kriste Himmelfartsferien hvor bl.a. Majas gode kammerat Kristoffer også må ud og gennemprøve sagerne :)




Stolt far og glad lille pige ;)
 




Solskin og glade dage i haven ;o)
 

Cupcakerier... ;o)

Min gode veninde og jeg tilbragte onsdag eftermiddag på et vaskeægte cupcake kursus!

Vi lærte en masse gode teknikker og måtte sande, at så længe man havde det rette udstyr, så var det faktisk ok ligetil... Dog gør øvelse mester og jeg er sikker på, at man skal have prøvet det MANGE gange for de helt super fine resultater :o)

Her er et par få billeder af kreationerne:




Og så en af de knap så højtidlige:





Jeg har fået en smule blod på tanden og har bl.a. været på inspirationsudkig på Pinterest (kender i Pinterest?? Det er et sted på nettet hvor man kan "pinne" billeder man bliver inspireret af).
Jeg er nødt til at forsøge mig i nogle af disse kreationer så snart tiden er til det ;o)






Jeg vender tilbage når dette er afprøvet - Vil du på besøg? :o)





torsdag den 2. maj 2013

Snickerskage - one of the best

Efter mange mange dage med fuldstændig "radio silence", vender jeg nu tilbage på bloggen. (med et par indlæg)

- Den ene dag har simpelthen taget den anden, og tiden har ikke været til bloggerier :o(
Derfor er jeg også nødsaget til at vende tilbage med en SUPER opskrift!
Jeg har lavet Snickerskagen et par gange og har eksperimenteret lidt, og er nået til at nedenstående er absolut bedste opskrift efter egen smag. (Jeg ændret lidt i et par få ingredienser og ændret på overtrækningschokoladen i forhold til den oprindelige opskrift: http://signesmad.dk/snickerskage/kage/.)

Bund:
  • 200 g blødt smør
  • 4 dl sukker
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 300 g peanuts (saltede)
Karamel:
  • 1½ dl fløde
  • 1½ dl sirup
  • 3 spsk kakao
  • 3 dl sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 75 g smør
Chokoladeovertræk:
  • Ca. 300 g af en blanding af lys og mørk overtræningschokolade
Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt og tilsæt vanillesukker.
Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver.
Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen.
Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen.

Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter. Den skal være præcis gennembagt.
Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter.

Prik bunden af kagen med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned. Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.
Smelt chokoladen over vandbad (gerne kun 2/3 af chokoladen over selve vandbadet, fjern chokoladen fra varmen og smelt resten af chokoladen direkte i den varme chokolade for det absolut bedste resultat).




Der er ikke andet at sige end: Go nuts!

Ønsker til min blog

Det kræver naturligvis en del "ingredienser" at få/have en succesfuld blog;
Nummer 1 - Du er nødt til at skrive noget (bloggen kører jo ikke af sig selv). Og jeg må indrømme at min blog på det sidste har haltet gevaldigt på dette område :o/

Nummer 2 - Det du skriver skal være interessant, inspirerende, klogt, flot, kreativt, spændende eller på en eller anden måde fængslende - Og jeg må sige, at det ofte er her, at min hoved bliver lagt i blød, for det kan altså lidt svært at finde på disse geniale emner ;o)

Indtil videre har jeg mest skrevet på må og få (og det bliver nok ved på denne måde), men i sidste uge havde jeg besøg af en rigtig god veninde - Og jeg blev vildt overrasket (og glad), da hun nævner; at ikke nok med at hun har læst noget af min blog.... hun havde også ønsker til min blog!  :o)



Ikke for at lyde selvglad - men jeg følte det sådan ;o)
(Billedet er fundet på Pinterest)
  Ønskerne bestod i;
  • Oprettelse af ugentlige madplaner (hun ved at jeg altid laver disse)
  • Opskrifter på retterne i den ugentlige madplan
  • Indkøbslister til madplanen
Phew noget af en opgave ;o)

Jeg vil meget gerne dele madplaner med Jer - men dog med denne advarsel om, at vi er ligeså-meget-kedelig-familien-Danmark-familie, som så mange andre familier er nogle gange, så det er langtfra altid, at alle vores dage er fyldt med den vildeste kreativitet & opfindsomhed.

Som det er med så meget andet - bliv inspireret af noget (hvis I kan) og se bort fra resten :o)
Opskrifter vil jeg også gerne dele, når det er værd at dele dem. Men indkøbslister må I nok selv arbejde med ;o)

Jeg kan også en gang imellem referere til andre gode blogs, hvorfra jeg finder inspiration til aftensmaden.
Her kan bl.a. nævnes valdemarsro.dk. Det er nemme hverdagsretter, men super lækre, og billederne på siden er meget appetitvækkende og inspirerende.

Hvis du sidder med andre ønsker - så kom glad!!! Jeg er altid interesseret I at høre fra mine læsere - uanset hvor mange (eller nok nærmere) hvor få læsere jeg har ;o)

Håber I får mulighed for at nyde det dejlige maj-vejr ;o)