tirsdag den 26. marts 2013

En hyldest til en fantastisk blog !

Efter at have indtrådt blogverdenen er jeg faldt over en blogger, som skriver fantasktisk gribende og billedligt!

Jeg er faldet pladask for denne blog, hvilket nok bl.a. skyldes, at bloggeren skriver om at være førstegangs mor til en fantastisk lille temperamentsfuld datter - mon ikke jeg er blevet draget af lighederne ; )

Tag en kig forbi hendes blog, hvis du har lyst: Forstegangsmor.wordpress.com

Her er et lille uddrag fra et indlæg fra den 2. marts 2013:

Den samme gamle sang: Trodsalder, hysteri, modsatrettede følelser i en lille krop…you name it!

Nå, men når det nu efterhånden er blevet vane, at aftensmåltiderne er kaos og skrigeri for skrigeriets skyld, besluttede jeg mig igår for, at så måtte den lille terrorist simpelthen gå og på værelset og skælde sine bamser ud. Jeg gad ikke høre på det mere .... Første lige et forsøg på indre zen for mormennesket, hvorefter jeg tog den ildspyende drage-unge ved hånden og fortalte hende, at når hun ikke kunne opføre sig ordentligt, så måtte hun sidde oppe på værelset og blive god igen sammen med bamserne.
Og ungen fulgte pligtskyldigt med. Men satte hun sig ved bamserne? Næh nej. Så snart jeg havde ledt hende ind over dørtærsklen, hørte jeg et “bang” og fandt mig selv stående foran en lukket pigeværelsedør. Og vil du så ikke tro, at hystaden på den anden side af døren råbte “Mig lukker!” i raseri?
Jo da! Så kunne jeg stå der og føle mig som en succes i mit knap så forkromede moderskab! Uden en grimasse, der kunne passe og uden beredskab til, hvad jeg så skulle gøre. Men hvad kunne jeg gøre? Ikke en s*id andet end at bryde ud i latter. For det var dog både noget at det sjoveste og mest latterlige, jeg nogensinde har været vidne til.

Tag et kig forbi hendes blog til mere af den slags ; )


Kylling i fad med spinat, porre og chorizo ...

Mangler inspiration til aftensmaden - here it comes:
- En nem men god og anderledes ret.

Du skal bruge:
  • Kyllingebryst
  • 100 g babyspinat
  • 2-3 porrer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl hvivin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret estragon
  • 50 g chorizopølse
  • 1 pose kinesiske pinjekerner

Tilbehør: Ris, pasta eller kartofler i ovn

Tænd ovnen på 220°. Skyl spinaten, lad den dryppe af og læg den i et smurt ovnfad.

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Svits dem i olivenolie på en varm pande. tilsæt hvidvin og fløde og kog blandingen op. Smag til med salt og peber. Læg blandingen i fadet oven på spinaten.

Halver kyllingebrysterne på langs, og brun dem på panden på begge sider. Krydr med tørret estragon, salt og peber, og læg dem oven på porreblandingen i fadet. Skær chorizopølsen i tynde skiver og fordel dem over retten sammen med pinjekernerne.

Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter.

Tilbered dit tilbehør : )


Billedet her er taget inden retten kom i ovnen !


søndag den 24. marts 2013

Kage på 5 minutter : )

Når kagesulten overmander dig, og du du er frustreret over hvor meget tid og hvor mange ressourcer det kvæver at lave en kage, så kommer jeg dig her til undsætning med intet mindre end en åbenbaring:

Du kan rent faktisk lave en kage fra bunden, som - fra du finder ingredienserne frem til du har en færdig kage - tager 5 minutter at lave! : )

Here is how it works:

I et stort krus, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen blander du:

  • 4 spsk mel
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk kakao
  • 1/2 tsk bagepulver

Miks det godt sammen med

  • 1 æg

Og tilsæt

  • 3 spsk olie
  • 3 spsk mælk

Rør det godt sammen !

Sæt kruset i mikrobølgeovnen på højeste styrke i 3 minutter. Kagen vil hæve op over krusets kant.

Lad kagen hvile i kruset og vend den herefter ud på en tallerken.

- Sådan ! Verdens hurtigste chokoladekage !

Når man tager i betragtning hvor hurtigt det er, smager den faktisk rigtig godt !
- Tror måske den kunne blive endnu bedre med lidt chokoladestykker i . . . .  Det er vel egentlig kun fantasien, der sætter grænser ; )


Starbucks chokokage med flormelisdrys


Verdens hurtisgte chokoladekage

Inspirationen er fundet her

tirsdag den 12. marts 2013

Romance and relaxation

Ahh weekenden er gået med et dejligt spaophold på Hotel Vejlefjord - søndagsspa med overnatning fra søndag til mandag!

Majsen blev passet og forkælet af både mormor og oldefar, så Søren og jeg har rigtig kunnet nyde spaforkælelse, lækkert mad og muligheden for at sove længe... ; ) Desværre blev vi vækket tidligt af en sneryder ( you can never count on March ), men vi har haft den skønneste weekend med fokus på afslapning, og parforhold ; )


Hotel Vejlefjord

Hotel Vejlefjord kan absolut anbefales. Deres spaområde er skønt og især ild- & isbad, samt udendørsbassinet kan nævnes som særligt bemærkelsesværdigt.
Søren og jeg nød at slappe af, nyde udsigten over skoven, ild i pejsen og det faktum at vi i flere timer kunne sidde i god varme i vores badetøj, læse blade, spise lækkert frugt og drikke kaffe & vand.

Maden var også uovertruffen! 


Starter - main course - dessert ; )

Og her kommer menuen:



Hyggelig aften - ingen mad på tøjet og gulvet ; )

Og hvad angår snak om mad er jeg kun halvvejs . . . !
Morgenmadsbuffen har en særlig plads i mit hjerte. Hotels Vejlefjords morgenmadsbuffet ryger direkte ind på en første plads. MUMS hvor var det godt!


Første potion ; )

Efter vores ophold tog vi forbi Bryggen og småshoppede lidt. Det blev bl.a. til en p-skive til bilen og et vaffeljern - Jeg har længe haft lyst til vafler i mange forskellige afskygninger. Der findes så mange varianter af vafler og jeg glæder mig vildt til at afprøve dem ; )

Frokosten blev (på trods af at Maja ikke var med) spist på Rasmus Klumps Familierestaurant! Og jeg må sige; det bliver IKKE sidste gang! Virkelig positiv overrasket over denne gode sandwich med parmaskinke, mozerella & persillepesto - Yum! ;)


Rasmus Klump Sandwich



lørdag den 9. marts 2013

Kaffefrosting & Daim

Som tidligere nævnt inspireres jeg for tiden af denne blog: cutecarbs.com og her har jeg fundet en del lækrekage opskrifter som skriger på at jeg skal afprøve dem . . .  ; )

I morgen skal Maja passes af mormor og oldefar, og i den forbindelse har jeg lige bagt en kage fra cutecarbs.com, som de kan nyde i morgen under babysittingen ;)

Det blev til Chokoladekage med "Kaffefrosting & Daim" - yum den blev god!

Til Jer som ikke er så vild med kaffesmagen - I kan sagtens undlade kaffen, men den giver nu kagen et godt pift!


Chokoladekage & hyldeblomstsaft ; )


Chokoladekage med kaffefrosting & daim 

Du skal bruge: 

  • 300 g chokolade
  • 100 g farin
  • 3 dl mælk
  • 200 g smør
  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du: 

Smel chokolade, farin, mælk og smør ved svag varme - og lad det køle af.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig lys masse.
Rør den smeltede chokolademasse sammen med æggesnapsen og tilsæt mel og bagepulver.
Bag kagen i en bradepande (34x22 cm) ved 165 grader i 35-40 minutter. 

Sådan laver du kaffefrosting: 

Du skal bruge: 

  • 300 g flormelis
  • 3 spsk blødt smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk stærk kaffe
  • Daim

Sådan gør du: 

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse. 
Smør kaffefrostingen over den kolde kage, og drys hakket Daim over. 



fredag den 8. marts 2013

What's for dinner?

Når jeg læser i forskellige blogs (udover dem af mine venner, som jeg følger af almindelig interesse), læser jeg ofte madblogs ; )

Jeg bliver nemt inspireret af deres lækre madretter, spændende opskrifter og appetitvækkende billeder. For tiden finder jeg mest inspiration til vores egen husholdning på disse blogs: valdemarsro.dk & cutecarbs.com!

Jeg må dog indrømme, at jeg især forelsker mig i de usunde kage&slik opskrifter, så når madplanen skal kreeres er jeg ikke mange skridt nærmere ... ; )

Forleden lavede jeg en ret jeg før har lavet: Pande med rødløg & kylling. Jeg har i tidernes morgen fundet opskriften på Arla's hjemmeside



Pande med kylling & rødløg

Jeg lavede dog nogle småting om undervejs, here is what I did:

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Lad halvdelen af smøret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg løg og rosiner i ca. 2 min. Tilsæt fløde, æblejuice, paprika og salt. Lad blandingen koge i ca. 2 min. og smag til. Læg kyllingefileterne ned i saucen, fordel lidt af sukkerærterne på retten og server resten til.

  • 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 rødløg i både (ca. 300 g)
  • 75 g rosiner
  • ¼ liter madlavningsfløde
  • 1 dl æblejuice
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • ¾ tsk groft salt
  • 250 g slikærter

Til retten serverede jeg timian kartofler & forskelilgt lækkert grønt


Timiankartofler

Lav en marinade af revet hvidløg, timian, salt og 1 deciliter olie. Skræl kartoflerne og skær dem i både, cirka 6-8 både per kartoffel, alt efter størrelse. Lad kartoflerne dryppe af. Hæld marinaden og kartoflerne i en stor pose, og ryst rigtig godt, indtil marinaden er godt fordelt. Læg det hele ud på en smurt bradepande, og bag i cirka 35 minutter ved 200 grader. Fem minutter før de er færdige, sætter man ovnen på grill, for at gøre dem sprøde
  • 2 kg kartofler
  • 4 fed hvidløg (revet)
  • ca. 25 g tørret timian
  • 1 dl olivenolie
  • Salt

This was all very good ;)

Jeg er heldigvis så priviligeret, at have en datter som elsker mad - jeg har endnu ikke serveret noget for hende som hun ikke har guflet i sig med velbehag. Denne ret var især et hit pga. rosinerne ; )

torsdag den 7. marts 2013

Familieweekend i sommerhus

Efter et par rolige dage på bloggen, må jeg hellere komme forbi med et indlæg ; )

Sidste dage af ferien tilbragte vi med hele familien i sommerhus i Fjand ved Vesterhavet.
Farfar Peter havde lejet et stort luksussommerhus (18 sovepladser) for at fejre sin egen 60 års fødselsdag.

En rigtig hyggelig weekend i familiens tegn, Maja nød det i stor stil og var en sød og eksemplarisk lille pige hele weekenden igennem ; )


Billeder fra sommerhustur sat sammen på Pixlr.com

Lørdag aften blev farfar "fejret med hurra" (som han selv kaldte det i invitationen til fødselsdag), hvorfor vi arrangerede en smule underholdning.

Underholdningen bestod af en konkurrence, som var delvis en "fødselar imod alle" og en "alle mod alle" konkurrencen.  Der var 8 emner i konkurrencen, som bestod af:

Winners & loosers


Det var ret morsomt - folk blev så grebet af legen, at vi efterfølgende delte aftenens gæster i to hold som dystede mod hinanden med at svare på spørgsmål læst op fra spillet "Besserwisser" ; )